• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Wpływ migracji na demografię i rynek pracy.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem przemiany materii, jaki pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, żeby uwolnić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który pozostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury buchania – dowiedz się więcej na witrynie wina. Wina posiadają do tego niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one otwartym efektem fermentacji, jednak hydrolizy pektyn (znajdujących się w skórce winogrona) za pomocą działania enzymów. Bo pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce niż w soku, białe wina zawierają niemało mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W co niektórych wypadkach się podgrzewa sok, by usunąć tą kompozycja metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona szkodliwa dla organizmu ludzkiego.

1. Sprawdź tutaj

2. Odwiedź stronę

3. Kliknij dla szczegółów

4. Znajdź więcej

5. Wejdź

Categories: Biznes

Comments are closed.