• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Hobbyowa Pasja: Twórcze Inspiracje

Chociaż wielu z nas dba o linię i zdrowe odżywianie, w trakcie świąt odrzuca dzienne przyzwyczajenia żywieniowe oraz entuzjastycznie oddaje się radości spożywania stereotypowych potraw. W każdym domu wynajdziemy przepis na święta, inaczej zestaw potraw, które muszą na stole zagościć – przetestuj ANCHOR. Boże Narodzenie to czas zimowego chłodu, bodaj w następstwie tego serwowane na stoły potrawy są bardziej kaloryczne. Mięsne pieczenie, pasztety, kaczka z jabłkami, schab ze śliwkami, ryby smażone, marynowane – to tradycyjne potrawy świąteczne. Barszcz czerwony, zupa grzybowa to również świąteczne zupy. Wielkanoc przypada w okresie wiosennym, potrawy są wobec tego może mnie kaloryczne, lecz z kolei te święta nazywane są jajecznymi i mięsnymi – ANCHOR. Jajka w przeróżnych kreacjach, a po święceniu mięsa, kiełbachy, szynki, sałatki panie domu serwują swoim gościom. I tu występuje zupa w jednej z nadrzędnych ról – musi to być żur z białą kiełbasą lub biały barszcz – w zależności od regionu – my rekomendujemy również ANCHOR. Wypływa z tego, że jesteśmy narodem, jaki przywiązuje wagę do tradycji kulinarnych, chociaż na świątecznych stołach pojawiają się nowinki ze współczesnych czasów, nieochoczo jednak zmieniamy nasze nawyki w tym zakresie.

1. Czytaj dalej

2. Sprawdź to

Sztuka Pasji: Odkryj Twój Talent

Categories: Hobby

Comments are closed.